Restoratif Diş Tedavisi Ana Bilim Dalı

Ana Bilim Dalı Çalışma Alanları

  1. Kompozit Dolgu
  2. Amalgam Dolgu
  3. Cam İyonomer Siman Dolgu
  4. Fiberle Güçlendirilmiş Dolgu
  5. Kompozit İnley Dolgu
  6. Porselen İnley Dolgu
  7. Fiber Post Uygulamaları
  8. Metal Post Uygulamarı
  9. Ön Bölge Diestema Kapatma
  10. Kompozit Lamina Uygulamaları
  11. Porselen Lamina Uygulamaları
  12. Vital Diş Beyazlatma
  13. Devital Diş Beyazlatma

Ana Bilim Dalı Hasta Tedavi Prosedürü

  1. Hastaların Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi (İlk Muayene) kliniğinde ilk muayenesi yapılmalı ve HİV ve Hepatit testleri için kan örneği vermeleri gerekmektedir.
  2. Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi (Diş Çekimi) kliniğinde ameliyat randevusu verilen 20’lik diş çekimleri haricindeki çekimleri ve Periodontoloji (Dişeti Tedavisi) kliniğindeki tedavileri tamamlandıktan sonra Restoratif Diş Tedavisi (Dolgu) bölümüne randevu alması gerekmektedir.
  3. Hastalar muayene günü geldiklerinde ilk muayene kartlarını ve tahlil sonuçlarını mutlaka yanlarında bulundurmalıdırlar.
  4. Hastaların mevcut sistemik hastalıkları ve ya hamilelik şüphesi var ise, tedaviyi uygulayacak hekimi bilgilendirmesi gerekir.
  5. Hastaların tok olması ve kan sulandırıcılar hariç diğer ilaçlarını doktorlarının önerdiği şekilde kullanıp tedavi için hazır bulunmaları gerekir.
  6. Tıp doktoru ile konsultasyon gerektiren bir sistemik hastalıkları varsa gerekli konsultasyon sonrası tıp doktorunun yazılı talimatları doğrultusunda tedavi prosedürüne başlanır.
  7. Yaşı 18’den küçük olan hastalar velisi ile randevu saatinde hazır bulunmalıdır ve velisi tedavi süresince bekleme salonunda olmalıdır. Hasta onam formu hastanın velisi tarafından doldurulacaktır.
  8. Hastaların randevu saatinden en az 15 dakika önce Restoratif Diş Tedavisi poliklinik sekreterine başvurmasıyla tedavi süreci başlar.
  9. Poliklinik sekreteri, hastaların kimlik bilgilerini kontrol ederek, otomasyon işlemlerini başlatır.
  10. Her hastaya 30 dakikalık tedavisi süresi ayrılmıştır. Hastaların bu sürenin 1/3’ü kadar süreden fazla randevularına geç kalmaları durumunda kalan sürede sağlıklı bir dolgu yapılamayacağından ve sonraki randevulu hastanın randevu saati ile çakışacağından hastalar tedaviye alınamaz ya da sonraki randevulu hastalardan herhangi biri tedaviye gelmezse beklemeyi kabul ettiği takdirde gelmeyen hastanın yerine tedaviye alınır. Tüm hastalar randevularına geldiği takdirde, tekrar randevu alarak tedaviye gelmesi gerekir.
  11. İşlemleri tamamlanan hastalar sekreter tarafından bekleme salonuna yönlendirilir ve her seansta Hasta Onam Formunu okumalılar ve tedaviyi kabul ettikleri takdirde kendi el yazıları ile doldurmaları gerekmektedir.
  12. Bekleme salonundaki ekrandan isimleri çağrılan hastalar polikliniğe girerek klinik muayenesi yapılır.
  13. Yapılan muayene sonrasında hasta kartında işaretlenmiş olan dolguları her hasta için ayrılan 30 dakikalık süre içinde çürüğün büyüklüğüne ve hastanın kooperasyonuna bağlı olarak materyal ve işlemin uygulanma kalitesinden ödüm vermeden 1 ya da 1’den fazla dolgusu yapılır.
  14. Fakültemizde son 6 ay içinde yapılmamış herhangi bir hijyenik olmayan ve yenilenmesi gereken dolgunun sökülmesinde YÖK tarafından belirlenmiş olan 10 TL’lik bedel hasta tarafından döner sermaye birimine ödenir.
  15. Hastaların kalan dolguları için Restoratif Diş Tedavisi (Dolgu) kliniğine tekrardan herhangi bir güne randevu alması gerekmektedir.
  16. Hastaların Restoratif Diş Tedavisi (Dolgu) kliniğindeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından ilk muayene kartında Protetik Diş Tedavisi kliniğinde yapılacak protez işlemleri varsa bu kliniğe yönlendirilirler.
  17. SGK’nın ödeme yapmadığı restoratif işlemlerde YÖK’ün belirlediği fiyatlar dahilinde tedavi bedelleri hasta tarafından karşılanır.

 

ANABİLİM DALI ÖĞRETİM ÜYELERİ

Dr. Öğr. Üyesi Latife ALTINOK UYGUN

(Ana Bilim Dalı Başkanı)

0 (272) 216 79 00-01-02-03-04 / 6665

 

Dr. Öğr. Üyesi Cemile YILMAZ

0 (272) 216 79 00-01-02-03-04 / 6664

 

Dr. Öğr. Üyesi Rahime Zeynep ERDEM

0 (272) 216 79 00-01-02-03-04 / 6615

 

ARAŞTIRMA GÖREVLİLERİ

Dahili: 6603

Yasemin ÖZDEN

Araştırma Görevlisi

 

Güncelleme Tarihi: 9 Mart 2023

Hızlı Erişim

Skip to content